Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, egy fej vöröshagyma, szezonális zöldségek (1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, kis darab zeller stb.), 2-3 evőkanál margarin, 5 dl víz, 1 db zöldségkocka, 4 dl tej, só, bors, 5 dkg bacon, snidling
Felaprítjuk a vöröshagymát, meghámozzuk a burgonyát, és kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk a szezonális zöldségeket. Két evőkanál vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a krumplit és a zöldségeket. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és beledobunk 1 db zöldségkockát. Kb. 10 percig főzzük erős lángon, majd csökkentjük a fokozatot, és hozzáadjuk a 4 dl tejet, sóval, borssal fűszerezzük. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
Tálaláskor bőségesen megszórjuk az apró kockákra vágott baconnel és snidlinggel.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1130 kJ/270 kcal