A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Könnyen, olaszosan

Vágólapra másolva!
Sokan úgy gondolják, hogy az olasz konyha csak nehezen emészthető tésztákból, pizzákból és rengeteg kalóriát tartalmazó húsételekből áll. Pedig rengeteg zöldségfélét, könnyű szárnyasokat, soványka vörös húsokat - borjút, marhát, bárányt - és változatos halételeket is találhatunk a kínálatban.
Vágólapra másolva!

Papfojtó tészta salátában (langyos saláta)

Hozzávalók 4 adaghoz:
200 g papfojtó tészta (csak víz, liszt és egy kis só hozzáadásával készült házi sodrott, gyúrt tészta), de helyettesíthető durumlisztből készült fussili vagy penne tésztával is. 100 g vékonyra szeletelt pármai sonka, 100 g vizes mozzarella, 100 g koktélparadicsom, 100 g ceruzabab, 1 kiskanál olivapástétom, 2 evőkanál olivaolaj, 10-12 friss bazsalikomlevél

A pármai sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az összedarabolt mozzarellát és a felezett koktélparadicsomot, ezután belekeverjük az olivapástétomot, az olivaolajat és a finomra vágott bazsalikomleveleket. Csipetnyi sóval ízesítsük, majd kóstolás után adjuk hozzá a sós vízben forrázott ceruzababot, győződjünk meg róla, hogy elég intenzívek-e az ízek, mert a tészta úgyis sokat felvesz, végül keverjük össze a roppanósra főzött tésztával.

Energiaérték: kb. 310 kcal/adag

Vitaminos gyümölcskompozíció

Forrás: fitt.infoHozzávalók 4 adaghoz:
150 g friss málna, 300 g kivi, 300 g friss ananász, 100 g cukor vagy méz, 40 g szeletelt mandula, 60 g natúr pisztácia mag, egy citrom leve

A megtisztított gyümölcsöket tetszés szerinti darabokra aprítjuk, majd a citromlevet a cukorral és egy kevés vízzel simára keverjük, és a gyümölcsökre öntjük. Teflon serpenyőben a mandulát és a durvára összemorzsolt pisztáciát lassan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőhöz, és finoman összekeverjük. Előhűtött üvegkelyhekben tálaljuk.

Energiaérték: 240 kcal/adag

Ez a könnyű, gyümölcsös desszert igazi vitaminbomba, mivel a gyümölcsökben megtalálhatók a vízben oldódó vitaminok, mint B és C vitaminok, a magvakban pedig a zsírban oldódók: A, D, E és K vitaminok.

Bresaola szeletek kelkáposzta levélen, paprika öntettel

Forrás: fitt.infoHozzávalók 4 adaghoz:
500 g kelkáposzta, 200 g bresaola (olasz érlelt hátszín felvágott)

Öntet:
1/2 dl extra szűz olivaolaj, csipetnyi só, ízlés szerint őrölt feketebors, 2-3 szál friss kakukkfű, egy kis csokor petrezselyem, 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 50 grammos), 2-3 evőkanál víz, egy fél citrom leve

Először az öntet elkészítésével kezdjünk: a kaliforniai paprikát és a petrezselymet finomra vágjuk, majd az öntet többi hozzávalójával összekeverjük, ezután az alaposan megmosott friss kakukkfüvet belemorzsoljuk, jól összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek kioldódjanak.

A leveleire szedett kelkáposztát sós vízben, 2-3 perc alatt leforrázzuk, lecsöpögtetjük, majd tányérra rakjuk. Ezután a vékonyra szeletelt bresaolát tetszés szerint ráhelyezzük és meglocsoljuk az öntettel.

Energiaérték: kb. 150 kcal/adag

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!