Almás-juharszirupos palacsinta

Vágólapra másolva!
A közelmúltban tartották az angolszász országokban a palacsinta-napot, amikor is mindenki palacsintát sütött. A palacsintázás nálunk is népszerű. Ezért és a palacsinta-nap tiszteletére szakácsunk, Kaldeneker György különleges palacsintatöltelékek receptjét ajánlja a héten.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 savanykás alma, kristálycukor és porcukor, őrölt fahéj, 1 citrom, juharszirup

Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük egy lábasba, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, őrölt fahéjat és citromlevet. Addig pároljuk állandó kevergetés mellett, míg a leve el nem párolog. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.

A megsült palacsinták közepére halmozzunk az almatöltelékből, kissé simítsuk el, széleit hajtsuk rá, majd fordítsuk meg. Tegyük egy nagy tányérra, szórjuk meg fahéjas porcukorral és csorgassuk meg juharsziruppal.

Tipp: az almapárolásnál cukor helyett juharszirupot vagy mézet is használhatunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!