Hozzávalók: 125 ml vaj, 175 ml cukor, 125 ml kukoricaliszt, 2 tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 550 ml liszt, 1 csipet só, 1 pohár mazsola vagy aszalt meggy, 1 pohár aszalt sárgadinnyekocka
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá a kukoricalisztet, a citrom lereszelt héját és a levét, valamint egyenként az egész tojásokat. Még pár percig habosítsuk. Kis adagokban kanalazzuk bele a liszt, só, sütőpor és aszalt gyümölcsök keverékét. Dolgozzuk jól össze.
Borítsuk a kész tésztát egy lisztezett deszkára, gyúrjuk át, majd kezünkkel formázzunk belőle egy körülbelül 30 centis rudat. Tegyük egy tepsire, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük 30 percig.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Éles késsel kissé ferdén szeleteljük fel másfél centis darabokra, majd egymás mellé tegyük vissza a tepsibe. 160 fokon süssük újra 10-15 percig.
Szedjük ki egy rácsra, várjuk meg, míg kihűl. Jól zárható dobozban vagy üvegben sokáig eltarthatjuk.