Hozzávalók: 5 ml vaj, 125 ml cukor, 50 ml melasz, 50 ml tejszín, 375 ml liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a melaszt és a tejszínt. Kis adagokban a liszt, a szódabikarbóna és a fűszerek keverékét is dolgozzuk bele a krémbe. Lisztezett deszkán gyúrjuk jól át, takarjuk be fóliával, majd tegyük a hűtőbe pihenni pár órára.
Nyújtófával nyújtsuk fél centi vastagságúra, különböző kiszúrókkal készítsünk formákat belőle. Tegyük sütőpapírral letakart tepsire, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-12 percig.
Tegyük rácsra kihűlni, majd pakoljuk jól zárható kekszes dobozokba. Egy hónapig száraz helyen eltartható.
Egy darab sütemény energiatartalma 43 kcal.