Hozzávalók: 4 báránycsülök, só, bors, 6 ág rozmaring (3 a pácoláshoz, 3 a főzéshez), 1 fej fokhagyma, olívaolaj, 3 fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 1 zöldpaprika, 3 dl vörösbor, 2 szál sárgarépa, 1 fej karalábé, 2 kisebb cukkini, 1 evőkanál keményítő, fél csokor friss menta
A báránycsülköket dörzsöljük be sóval, őrölt borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a fűszerek jól átjárják.
Egy lábasban forrósítsunk fel olívaolajat, tegyük bele a befűszerezett csülköket, majd minden oldalon hirtelen süssük elő. Tegyük mellé a félbevágott vöröshagymát, pár gerzed fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Pirítsuk pár percig, majd engedjük fel vízzel és pár deci vörösborral úgy, hogy háromnegyedig ellepje. Sózzuk, borsozzuk, pár szál rozmaringgal fűszerezzük.
Fedjük le fedővel és pároljuk addig, míg a hús puha nem lesz. Párolás közben forgassuk. A vége felé tegyük a párolóléhez a csíkokra vágott sárgarépát, karalábét és cukkinit. A szaftot hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. Legvégül friss mentalevelet vágjunk bele.
Tálaljuk a csülköt nagy tányérra, szedjünk mellé a párolt zöldségből, csorgassuk meg szósszal. Köretnek zöldséges kuszkuszt tálaljunk.