Hozzávalók: 2 lepényhalfilé, bors, halfűszerkeverék, olívaolaj, 2 evőkanál vaj, 1 sárgarépa, 2 szál újhagyma, 1/2 pritaminpaprika, 2 dl tejszín, 1 csipet sáfrány, fél citrom, só
A lepényhalfiléket fűszerezzük a durvára őrölt borssal, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, majd csorgassuk meg kevéske olívaolajjal és tegyük a hűtőbe egy órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd mindkét oldalát süssük pirosra. Vegyük ki a sütőedényből.
Karikázzuk fel a sárgarépát, az újhagymát és vágjunk kis kockákra a pritaminpaprikát. Dobjuk a halas serpenyőbe a zöldségeket, és pár percig pároljuk. Öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük a sáfránnyal, a citrom levével és ízlés szerint sóval. Tegyük vissza a halszeleteket, majd jól forraljuk össze.
Főtt, tintahal festékével készített fekete tésztával tálaljuk.
Az étel másféle szálkamentes halszeletekkel és hagyományos tésztával is elkészíthető.