Sáfrányos lepényhal fekete tésztával

Vágólapra másolva!
A mai napon egy finom halételt ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 lepényhalfilé, bors, halfűszerkeverék, olívaolaj, 2 evőkanál vaj, 1 sárgarépa, 2 szál újhagyma, 1/2 pritaminpaprika, 2 dl tejszín, 1 csipet sáfrány, fél citrom, só

A lepényhalfiléket fűszerezzük a durvára őrölt borssal, szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, majd csorgassuk meg kevéske olívaolajjal és tegyük a hűtőbe egy órára.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halszeleteket, majd mindkét oldalát süssük pirosra. Vegyük ki a sütőedényből.

Karikázzuk fel a sárgarépát, az újhagymát és vágjunk kis kockákra a pritaminpaprikát. Dobjuk a halas serpenyőbe a zöldségeket, és pár percig pároljuk. Öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük a sáfránnyal, a citrom levével és ízlés szerint sóval. Tegyük vissza a halszeleteket, majd jól forraljuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főtt, tintahal festékével készített fekete tésztával tálaljuk.
Az étel másféle szálkamentes halszeletekkel és hagyományos tésztával is elkészíthető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!