Hozzávalók: 1,5 liter hal alapleves, 1 sárgarépa, fél darab sárga, piros és zöld pritaminpaprika, 2 szál újhagyma, 1 csokor friss korianderlevél (petrezselyemzölddel is pótolhatjuk), fél citrom leve, só, őrölt fehér bors, 2 dl tejszín, 350 g vegyes fehérhúsú tengeri halfilé, 1 evőkanál vaj
Készítsük el a hal alaplevest. Ha egész halat vásárolunk, a filézés után megmaradt gerinccsontot, fejet és uszonyokat használhatjuk, vagy vásároljunk halaprólékot is. Tegyük egy fazékba, öntsük fel hideg vízzel, adjunk hozzá pár szem egész borsot, pár szál sárgarépát, vöröshagymát, petrezselyemzöldet. Kevéske sóval ízesítsük, és főzzük lassú tűzön fél órán keresztül, majd szűrjük le.
Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a kis kockákra vágott sárgarépát, majd pároljuk pár percig. Öntsük rá a hal alaplevest, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Főzzük 5-6 percig, ezután tegyük bele a kockákra felvágott halhúst, színes paprikákat, tejszínt. Forraljuk jól össze, és a végén a felkarikázott újhagymával, citromlével és összecsapkodott korianderlevéllel tegyük még pikánsabbá.
Tálaljuk leveses tálkákba, fokhagymás kenyércsíkokat kínáljunk hozzá.
Elkészíthetjük lazacból, tengeri rákokkal, cukkinivel, friss kaporral ízesítve is.