Hozzávalók 4 adaghoz: 400 g rókagomba, 4 db tojás, 1 teáskanálnyi ecet, 4 szelet kenyér, 2 evőkanál vaj, durvára őrölt bors, só, friss kakukkfű, 200 g füstölt lazac
A gombát mossuk meg többször hideg vízben, csepegtessük le jól, és a nagyobb fejeket vágjuk kétfelé. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a gombát, és erős lángon pirítsuk két-három percig. Fűszerezzük durvára őrölt borssal, kakukkfűlevéllel és ízlés szerint sóval.
Egy kis lábasban forraljunk fel vizet, adjuk hozzá az ecetet. Ha már gyöngyözik, keverjük meg kanállal, hogy a víz szépen forogjon. Üssünk fel egyenként a tojásokat egy kis csészébe, vigyázzunk, hogy egészben maradjanak! Óvatosan öntsük a forgásban lévő gyöngyöző vízbe. Lassan főzzük két percig, majd szűrőkanállal vegyük ki egy itatóspapírra.
Pirítsuk meg a kenyeret, tálaljuk tányérra, tegyük a szeletek tetejére a buggyantott tojásokat. Kanalazzuk mellé a pirított rókagombát és a füstölt lazacot.