Tojással egybesütött póréhagyma

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten póréhagymával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Egy póréhagymát tisztítsunk meg, majd karikázzuk fel. Egy nagy serpenyőbe olvasszunk meg egy-két evőkanál vajat, tegyük bele a pórét és pároljuk pár percig. Őrölt szerecsendióval, borssal, kevéske sóval ízesítsük, majd 5-6 evőkanál tejszínnel tegyük krémesebbé.
Vajazzunk ki pudingformákat, de ha nincs, akkor megfelel a közepes méretű kávéspohár is. Töltsük meg a poharakat félig a megpárolt hagymával, majd üssünk rá egy egész tojást. előmelegített sütőben süssük 10 percig. Frissen pirított kenyérrel fogyasszuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!