Hozzávalók: 1 közepes fej brokkoli, 250 g natúr tofu, 10 dkg pirított dió, 3 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál dijoni mustár, 8-10 levél friss bazsalikomlevél, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
Szedjük rózsáira a brokkolit és mossuk meg jól. Forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig. Szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, várjuk meg, míg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le alaposan.
Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a kockára vágott tofut, a száraz serpenyőben megpirított diót, a mustárt és a bazsalikomleveleket. Sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval ízesítsük. Kapcsoljuk be a gépet, majd menet közben csorgassuk bele az olívaolajat.
Friss péksüteményre kenve könnyű és egészséges reggelit készíthetünk magunknak.