Hozzávalók: 25 dkg pulykamellszelet, 1-1 ág friss rozmaring és zsálya, durvára őrölt feketebors, 12 szelet húsos szalonna (vagy bacon), 2 evőkanál olívaolaj, parmezán sajt
A pulykamellszeleteket vágjuk ujjnyi széles csíkokra, szórjuk meg durvára őrölt borssal. A szeletek tetejére tegyünk egy levél friss zsályát, és szórjunk rá pár levél friss rozmaringot. Göngyöljük fel, majd a húsroládot tekerjük be a húsos szalonnával, és fogvájóval tűzzük össze.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a begöngyölt húsokat, és mindkét oldalukat süssük három percig közepes lángon.
A pulykatekercseket előkészítettük sütésre |
A kész tekercsek nagyon csinosak |
Tálaljunk egy nagy tányér közepére sütőtökös rizottót, majd helyezzünk a tetejére a megsütött hústekercsekből, és frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.