Olaszos töltött pulyka áfonyasalátával, tejszínes burgonyával

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokban karácsonyi ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Olaszos töltött pulyka

Hozzávalók a töltelékhez: 50 dkg bacon, 3 evőkanál olívaolaj, 3 szál halványító zeller, 1 vöröshagyma, 20 dkg pármai sonka, 1 kg fehérkenyér, 10 dkg parmezán sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 4-5 evőkanál pulykatöltelék fűszerkeverék, a pulyka mája
És amibe a töltelék kerül: 6-7 kg-os pulyka

Egy nagy lábasban olvasszuk ki az összevágott bacont, adjuk hozzá a kockára darabolt pulykamájat, olívaolajat, összevágott zellerszárat és hagymát. Pároljuk pár percig. Vegyük le a tűzről, majd tegyük egy nagy tálba. A kenyeret áztassuk be tejbe, majd jól nyomkodjuk ki. Adjuk a kenyeret a májas keverékhez, majd szórjuk bele a reszelt sajtot, a felcsíkozott sonkát, a tojásokat, az összevágott petrezselyemzöldet és a fűszerkeveréket. Sóval és őrölt borssal ízesítsük. Gyúrjuk jól össze.
A pulykát fűszerezzünk be, majd a töltelékkel töltsük meg a hasüregét és tegyünk tölteléket a bőre alá is. Előmelegített sütőben süssük legalább 4-5 órán keresztül.

Vörösáfonya saláta

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tejszínes burgonya

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Jó válogatást, főzést és kellemes ünnepeket kíván a Női lapozó főzési tanácsadója, Kaldeneker György!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!