Hozzávalók 4 személyre: 2 db piros kaliforniai paprika, 1 csomag rucola (borsmustár) saláta, 1 maréknyi dió, 2 db érett körte, 20 dkg feta sajt, 3 evőkanál olívaolaj, fél narancs leve, darált bors.
Tegyük a diót egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon állandóan rázogatva pirítsuk meg. Ha kihűlt, kezünkkel a barna hártyát dörzsöljük le róla. Alaposan mossuk meg a salátát, tegyük egy saláta centrifugába és a felesleges vizet távolítsuk el. A megmosott paprikákat sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, majd előmelegített sütőben addig süssük míg a bőre barna lesz. Ha langyosra hűlt, húzzuk le a vékony cellulóz bőrét, majd a paprika húsát vágjuk másfél centis csíkokra.
Tegyük a salátát egy nagy tálba, szórjuk rá a megpirított diót, a meghámozott és felcikkezett körtéket, a sültpaprika csíkokat és a felkockázott feta sajtot. Csorgassuk rá az olívaolajat, a narancslevet, majd ízesítsük kevéske frissen darált borssal. Keverjük össze óvatosan és tálaljuk nagy tányérokra. Keverhetünk a salátába zsenge friss spenótleveleket is. Könnyű vitaminpótló ebédnek ajánlom.