Hozzávalók: 2 db hokkaido sütőtök, 3 dkg szárított gomba, 1 fej vöröshagyma, 2-3 szál kakukkfű, 10 dkg dió, 4 evőkanál étolaj, 3 szelet fehérkenyér, 60 dkg darált sertéshús, 2 db tojás, 5 dkg túró, só, őrölt bors.
Vágjuk le a tökök tetejét, és evőkanál segítségével szedjük ki a magokat belőle, a belsejét szórjuk be sóval. Vágjuk finomra a vöröshagymát, tegyük egy lábasba, és az étolajban pároljuk üvegesre. Áztassuk vízbe a kenyereket, majd jól nyomkodjuk ki. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a megpárolt hagymát, a túrót, a kakukkfű leszedett leveleit, az összetört diót, a darált húst, a tojásokat és az ugyancsak összemorzsolt szárított gombát. Ízesítsük sóval és őrölt borssal. Jól keverjük össze.
A kivájt tököket töltsük meg a töltelékkel, helyezzük vissza a tetejét, majd tegyük egy tepsire. Külső oldalát olajba mártott papír törlőkendővel töröljük át, hogy szép pirosra tudjon sülni.
Előmelegített sütőben legalább egy órán keresztül süssük 160 fokon. Ha elkészült vágjuk cikkekre és petrezselymes burgonyával tálaljuk.