Hozzávalók: 2 kg mandarin, 1 csomag lekvárzselésítő (2:1), 50 dkg cukor, 6-7 szem szegfűszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.
Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a lekvárzselésítőt, adjuk hozzá a fűszereket és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket.
Töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, azonnal zárjuk le és állítsuk fejre öt percig, így nem kell tartósítószert használnunk. Hűvös helyen évekig eltartható.