Jaffa-süti

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy rendhagyó sütemény receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 20 dkg barnacukor, 3 db tojás, 6 evőkanál tej, 1 db narancs reszelt héja, 1 csipetnyi só.

Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, majd erős fokozaton addig keverjük, míg könnyű habos lesz. Szórjuk bele a cukrot, sót és a reszelt narancs héját, majd ezzel is keverjük még pár percig. Egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és a tejet. Kis adagokban kanalazzuk bele a lisztet és a sütőpor keverékét is. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tégla alakú sütőformát, öntsük bele a tésztát, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 40-45 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Mielőtt kivennénk, szúrjuk meg fogvájóval, ha nem ragad a tészta rá, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!