Hozzávalók: 1 db kisebb méretű sütőtök, 1 db tojás sárgája, 2 evőkanál liszt, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 maréknyi tökmag, só, bors, olívaolaj a sütéshez.
Hámozzuk meg a sütőtököt, magjait távolítsuk el, majd káposztareszelőn reszeljük le. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tökmagot és a lisztet. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, daráljunk rá fekete borsot és sózzuk meg, majd keverjük össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel 3-4 evőkanálnyi olívaolajat, két-két evőkanálnyi masszát tegyünk egy halomba, kissé lapítsuk szét és kis lángon mindkét oldalát süssük 4-4 percig.
Tálalhatjuk körítésként is, de tejföllel megkenve lazaccsíkokkal megszórva, pár levél salátával, fenséges előételt varázsolhatunk belőle.