A Gasztropont egyfajta szakmai konferencia, a szakma, a vendéglátásban dolgozók találkozóhelye. Három éve alapította Cs. Szabó Ildikó azzal a céllal, hogy az országot járva személyes találkozók alkalmával az épp aktuális témák előadóit összegyűjtse, és a tőlük ellesett fogásokkal, tapasztalataival segítse a vendéglátás színvonalának javítását. Minél egészségesebbé, a nemzetközi trendekhez is jobban igazodóvá szeretnék varázsolni döcögősen haladó, a hagyományokhoz mindenáron ragaszkodó vendéglátásunkat. Országos rendezvényeiken kiváló előadók osztják meg tapasztalataikat a vendéglősökkel, hiszen azt mindenki tudja váltani, változni kell.
Tizenkét rendezvényen gyűjtöttek szavazatokat az elmúlt évben a szakma legjobbjairól. Ezerötszáz vendéglátós szakembert kérdeztek meg személyesen, de internetes oldalukra is tömegével érkeztek a szavazatok. Nyolc kategóriában hirdettek versenyt: az év legjobb szakácsa, konyhája, cukrásza és cukrászdája, a legjobb beszállítók és az éttermek, cukrászdák különleges kínálatai között lehetett voksolni.
Elkészült a kapris lazacpástétom |
Királyrákkal gazdagított kókuszos zöldségragu |