Hozzávalók: 50 dkg királyrák farok, 50 dkg lazacfilé, 50 dkg fehér húsú halfilé, 1 db zöldcitrom, 1 csokor bazsalikom levél, 1 db narancs, 2 teáskanál szárított kapor, 5 evőkanál olívaolaj, darált bors, só, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 friss zöldcitrom levél (ázsiai élelmiszereket forgalmazó boltokban kapható).
Tisztítsuk meg páncéljától a királyrákot, vágjuk nagyobb kockákra a halhúst, majd tegyük egy nagy tálba. Szúrjuk meg darált borssal, szárított kaporral és sózzuk ízlés szerint. Csorgassunk rá 2-3 evőkanál olívaolajat, majd keverjük óvatosan össze. Bambusz pálcára fűzzük fel váltakozva a halakat, a felszeletelt citrommal és narancsokkal együtt úgy, hogy a halakat borítsuk be a bazsalikom levéllel. Közéjük zöldcitrom leveleket is fűzzünk.
Serpenyőben forrósítsunk fel kevéske olívaolajat, majd a halnyársak mindkét oldalát két-két percig süssük közepes hőmérsékleten. Tálaljuk nagy tányérra, körítésnek wokban sütött zöldségeket kínáljunk.