Hozzávalók négy személyre: 8-10 db narancs, 1 db lilahagyma, 1 maréknyi dió, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál magos mustár, 1 db fejes saláta, 1 db narancs leve, kevéske darált bors, só.
Tegyük a mustárt, az olívaolajat, és az egy darab narancs levét egy kisebb befőttes üvegbe, adjunk hozzá fél kávéskanálnyi sót, és kevéske darált borsot. Zárjuk le, majd alaposan rázzuk össze.
Éles késsel - mintha burgonyát tisztítanánk - hámozzuk meg a narancsokat, a fehér hártyáját is vágjuk le, majd szeleteljük fel.
Salátás tál aljába tegyünk egy pár levél fejes salátát, majd rétegezzük rá a narancsszeleteket. Tetejére csorgassunk a mustáros öntetből, szórjunk rá a száraz serpenyőben megpirított dióból és a vékony karikára felszeletelt lilahagymából.
Kacsasült mellé kiváló.