Hozzávalók: 3 db grapefruit, 5 db narancs, 6 db mandarin, 1 db zöldcitrom, 1 csomag lekvárzselésítő (2:1), 50 dkg cukor, fél maréknyi aszalt vörös áfonya.
A grapefruitokat és a narancsokat éles késsel hámozzuk meg, és vágjuk négyfelé úgy, hogy a fehér bőrét is lehúzzuk. Aprítsuk darabokra és tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a mandarinok kifacsart levét, az aszalt vörös áfonyát és a cikkekre vágott felszeletelt zöldcitromot is. A zöldcitromnak nem kell a héját levágni.
Keverjük össze a lekvárzselésítővel, hagyjuk állni fél órán keresztül, majd tegyük fel főni. Ha már felforrt, adjuk hozzá a cukrot, és forraljunk rajta egyet.
Tisztára mosott befőttesüvegekbe töltsük a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, állítsuk fejre, (így nem kell tartósítószert használnunk), majd öt perc múlva ki is vihetjük az éléskamránkba.
Ügyeljünk arra, hogy a lekvár alapanyagainak mennyisége megegyezzen a lekvárzselésítőn feltüntetett mennyiségekkel.