Hozzávalók:
A polentához:
20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors
A csirkéhez:
2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Forraljunk fel egy lábasban egy liter vizet, ízesítsük sóval, csorgassuk bele az olívaolajat. Lassan, állandóan kevergetve fokozatosan öntsük bele a kukoricadarát, majd kis lángon főzzük legalább tíz percig. Ha elkészült, kevéske darált feketeborssal ízesítsük. Kenjünk ki olajjal egy kisebb méretű tepsit, vagy hőálló üvegedényt és töltsük bele a megfőzött puliszkát, és hagyjuk kihűlni.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, tegyük bele a befűszerezett csirkehús darabokat, majd mindkét oldalát süssük elő pirosra.
Ha már kihűlt a polenta, vágjuk nagyjából kétcentis darabokra. Öntsük egy olívaolajjal kikent tepsibe, szórjuk meg parmezán sajttal, tépkedjük rá a rozmaring leveleket, majd helyezzük a tetejére az elősütött csirkedarabokat. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20 percig.
Gluténmentes, lisztérzékenyeknek is ajánlott étel.