Hozzávalók: 50 dkg rebarbaraszár, 1 evőkanál liszt, 2 dl juharszirup, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1.5 teáskanál őrölt fahéj.
Tésztához: 10 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál vaj, 1 db tojás, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál narancslé.
Vágjuk egycentis darabokra a rebarbaraszárát, tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, az őrölt fahéjat és a reszelt narancshéjat. Csorgassuk rá a juharszirupot (ha nincs, akkor használhatunk mézet is) és keverjük össze.
A tésztához egy másik edénybe tegyük a lisztet, a sót, a sütőport és a szobahőmérsékletű puha vajat is. Keverjük jól össze, még a vaj kis darabokra morzsolódik. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a tejet és a narancslevet. Fakanállal jól dolgozzuk össze, a tésztánknak galuska állagúnak kell lennie.
Vajjal kenjünk ki jól egy közepes méretű tűzálló tálat, szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a rebarbarás keveréket, majd a tetejére evőkanállal osszuk szét a tésztát. Igazgassuk el egyenletesen, hogy mindenhol betakarja.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült, helyezzünk a tetejére egy nagy tányért, majd óvatosan egy határozott mozdulattal fordítsuk fejre. Hagyjuk állni egy percig, és utána vegyük le róla a sütőedényt. A rebarbara a tészta tetején szirupos mázban fog csillogni.
Vágjuk nagy szeletekre, és még melegen vanília fagylalttal tálaljuk.