Hozzávalók:
25 dkg szárazbab, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db zöldségleves kocka, 3 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg széles-metélt tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor bazsalikom, só, őrölt bors.
Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az étolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk addig, míg üveges nem lesz.
Tegyük bele a megmosott, és előző nap beáztatott babot. Öntsük fel vízzel, dobjuk bele a leveskockát, adjuk hozzá a paradicsompürét, majd ízesítsük sóval és őrölt borssal. Addig főzzük, míg a bab megpuhul.
Ha elkészült, botmixerrel keverjünk bele úgy, hogy a leves felét pürésítse csak. Adjuk hozzá az összevágott friss fűszerleveleket, és a kifőzött tésztát is. Forraljunk rajta még egyet, és forrón tálaljuk leveses tálkákba.