Hozzávalók nyolc adaghoz:
1 kg bogyós gyümölcs vegyesen (málna, szeder, ribizli - lehet fagyasztott is), 10 dkg cukor, 1 csomag szeletelt fehérkenyér
Elkészítése:
Készítsük el először a gyümölcsszószt: a megmosott gyümölcsök felét tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg cukorral, és pürésítsük botmixerrel. Finomlyukú szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a szószba.
Válaszunk ki nyolc darab egyforma teáscsészét. A kenyérszeleteket nyújtófával lapítsuk ki, és vágjuk le a széleiket. Béleljük ki egy-egy szelet kenyérrel a teáscsészéket, ha szükséges, kis darabokkal toldjuk ki. A csésze tetejét is le kell majd fedni, ezért tegyük a csészét a kinyújtott kenyérre, és éles késsel vágjuk körbe.
Vegyük ki a csészéből a formára vágott kenyérszeletet, mártsuk bele szószba, majd tegyük vissza a helyére, halmozzunk rá egy maréknyi vegyes gyümölcsöt. Tetejét fedjük be a szintén szószba mártott kenyérszelettel. Nyomkodjuk jól össze, majd hűtőben pihentessük pár órán keresztül.
Tálaláskor késsel lazítsuk el a csésze falától a kenyérszeletet, majd borítsuk egy nagy tányér közepére, csorgassunk rá a szószból, szórjunk mellé gurulós gyümölcsöket, és dekoráljuk friss mentalevéllel.