Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 1 pohár fehér szárazbor, 2 szál újhagyma, másfél deci tejszín, 1 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál mustár, 2-2 ág friss tárkony, snidling, petrezselyem zöldje, bazsalikom (ha nincs friss növényünk, fél-fél teáskanálnyi szárított fűszerrel is elkészíthetjük a mártást), 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, fél zöldségleves kocka, darált bors
Elkészítése:
Csorgassuk meg a csirkemelleket olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és szórjuk meg sóval, majd tegyük pár órára a hűtőbe. Tehetünk rá az összevágott fűszerlevelekből is, úgy még ízletesebb lesz a hús.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a fűszerezett csirkemelleket, majd mindkét oldalát süssük elő két-két percig.
Tegyük ki egy tányérra a húsdarabokat, a serpenyő alatt vegyük kisebbre a lángot, majd adjuk a vajhoz a mustárt, öntsük rá a tejszínt és a fehérbort. Szórjuk bele az összevágott fűszerleveleket, ízesítsük leveskockával, ecetes tormával és forraljuk fel.
Tegyük vissza a mártásba az elősütött húst, majd lefedve, kis lángon pároljuk még 5-6 percig. Ha szükséges az elpárolgott, besűrűsödött mártást pótoljuk kevés vízzel.
Ha elkészült vegyük ki a mártásból a csirkemelleket, szeleteljük fel, tegyük egy tányérra. Párolt zöldségeket, rizst tálaljunk mellé, majd csorgassuk meg az egészet a fűszernövényes mártással.