Hozzávalók (két lepényhez):
A tésztához:
25 dkg áttört főtt burgonya, 1 csomag szárított élesztő, 1 csipetnyi cukor, 40 dkg búzaliszt, fél teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj
A feltéthez:
40 dkg vargányagomba, 2 szál újhagyma, 2 evőkanál bazsalikom peszto, 1 doboznyi koktélparadicsom, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 szál friss oregano, darált feketebors
Elkészítése:
A tésztához tegyük a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá az áttört burgonyát (maradék krumplipüréből is készíthetjük). Szórjuk rá az élesztőt, a cukrot és a sót.
Csorgassuk rá az olívaolajat, kapcsoljuk be a dagasztót, majd öntsünk hozzá a másfél decinyi langyos vizet. Dagasszuk pár percig, majd tegyük langyos helyre, takarjuk le egy konyharuhával, és kelesszük kétszeresére.
Akkor lesz a legfinomabb, ha a burgonyás tésztánk lágy állagú, ne ijedjünk meg, ha nem tudjuk kinyújtani.
Tegyünk egy sütőlapra sütőpapírt, majd tegyük rá a tészta felét, vizes kézzel egyengessük el, nagyjából egy centi vastagságúra. Kenjük meg pesztóval, majd tegyük a tetejére a vastagra felszeletelt gombát, a felkarikázott újhagymát, félbevágott koktélparadicsomokat, daráljunk rá borsot, szórjuk meg bőven reszelt parmezánnal, és a végén tépkedjük rá az oregano levelét.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20-25 percig. Friss, ropogós salátalevelekkel tálaljuk.