Hozzávalók:
1 szál sárgarépa, 3 szál angolzeller, 2 száj újhagyma, diónyi friss gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg apró szemű csiperkegomba, darált bors, só, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy friss korianderlevél, 20 dkg párolt hosszúszemű rizs.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a wokkot, s ha már eléggé izzik, öntsük bele az olívaolajat. Adjuk hozzá a vékony csíkokra metélt gyömbért és a fokhagymát. Keverjük azonnal össze, és tegyük hozzá az ujjnyi csíkokra felvágott répát, zellerszárat és újhagymát, valamint az apró szemű gombát. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk pár percig.
Daráljunk rá borsot, majd adjuk hozzá a főtt rizst is. Ízesítsük sóval, összevágott zöldpetrezselyemmel vagy korianderlevéllel és pirítsuk még pár percig. Ha elkészült, pár csepp szójaszósszal még pikánsabbá tehetjük .
Húsimádók előbb pirítsanak csíkokra vágott csirkemellet a gyömbéres-fokhagymás olajban, s csak ez után adják hozzá a zöldségeket.
Készülhet friss kapor ízesítéssel is: ebben a formában finom körete lehet a grillezett halaknak.