Hozzávalók:
1 db római vagy jégsaláta, 2-3 levél bordó (radichió) saláta, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál méz.
Elkészítése:
A salátát vágjuk össze 3 centis darabokra, majd többször váltott hideg vízben mossuk meg jól. Tegyük egy szűrőtálba és csepegtessük le alaposan, vagy salátacentrifugával távolítsuk el a felesleges vizet a levelek közül.
Forrósítsuk fel a wokkot, öntsük bele az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Gyorsan keverjük el benne, és azonnal tegyük hozzá a felvágott salátát. Gyors mozdulatokkal kevergessük és süssük egy percig, majd öntsük rá a szójaszószt és a mézet, forrósítsuk össze. Egy nagy salátás tálba halmozva, melegen tálaljuk.
Fogyaszthatjuk reggeli melegszendvics mellé, vagy ebédhez grillezett húsokhoz, halakhoz, sajtokhoz.
Még finomabb ha a tetejére pirított szezámmagot szórunk.