Hozzávalók:
5-6 db érett körte, 2 fahéjrúd, 5-6 szem szegfűszeg, fél citrom leve, 15 dkg cukor, 1 egész vaníliarúd, csipetnyi só, 3 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín
Elkészítése:
Tegyük egy kisebb lábasba a fahéjrudat és a szegfűszeget. Öntsünk rá egy liter vizet, és lassú lángon főzzük tíz percig.
A fűszeres levet öntsük át egy nagyobb lábasba, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott körtét, öntsünk rá annyi vizet, hogy duplán ellepje.
A vaníliát hosszában vágjuk kétfelé, kaparjuk a kis magokat a levesbe, és a kikapart vaníliát is dobjuk bele. Ízesítsük sóval, citromlével és cukorral, majd kis lángon főzzük tíz percig.
Ha megfőtt, hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be, öntsük hozzá a tejszínt, majd forraljuk jól össze.
Langyosan tálaljuk tálkákba vagy üvegpoharakba, tetejére reszeljünk zöldcitrom-héjat, és friss mentaággal dekoráljuk.