Hozzávalók:
1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darát feketebors
Elkészítése:
A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra.
Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot és az összevágott rozmaringlevelet.
Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és ízesítsük kevés sóval.
Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Tűzzük fel bambuszpálcára a húsdarabokat, tehetünk közé lilahagyma- és cukkiniszeleteket is, majd felforrósított serpenyőben, vagy kerti grillsütőben süssük mindkét oldalát pirosra.
Körítsük csőben sütött burgonyával, grillezett zöldségekkel, vagy kuszkusszal.