Hozzávalók:
Fél kg cékla, 3 db savanykás alma, fél citrom leve, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál méz, 3 pohár natúr joghurt
Elkészítése:
Hámozzuk meg a céklát és a sárgarépát, az almákat jól mossuk meg, és vágjuk ki a magházukat.
Gyümölcscentrifugával préseljük ki mindhárom alapanyag levét, majd öntsük egy kancsóba.
Adjuk hozzá a mézet és a citrom levét. Keverjük jól össze.
Öntsük ki egy kis tálba a joghurtokat, majd fakanállal keverjük simára. Töltsünk meg üvegpoharakat a joghurttal, nagyjából a feléig, majd óvatosan öntsük hozzá a céklás levet.
Nem kell összekeverni, hagyni kell, hogy szépen, márványosan megfesse a hófehér joghurtot.
Tetejét egy-egy ág friss fűszernövénnyel dekoráljuk.