Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz, 1 db zöldcitrom, 2 szál újhagyma (esetleg póréhagymával helyettesíthető), 1 szál sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, só, darált bors
Elkészítése:
Egy kis lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és öntsünk rá 3 deci vizet. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.
Főzzük 1-2 percig, majd tegyük bele a felkarikázott újhagymát is. Ha felforrt, öntsük a vízbe a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről, fedjük be azonnal, és hagyjuk állni öt percig.
Pár perc után "lazítsuk fel" villával, majd reszeljük rá a zöldcitrom héját, és keverjük bele a meghámozott és felkockázott citromhúst is.
Finom körítése lehet párolt halaknak, sült zöldségeknek, de nagyon jól kiegészíti a bárányhúsból készült ételeket is. Pikánsabbá tehetjük, ha friss mentalevelet is keverünk hozzá.