Hozzávalók:
50 dkg pasztinák vagy petrezselyem gyökér, 1 db vöröshagyma, 1 teáskanál curry por, fél diónyi friss gyömbért, 1 kávéskanál őrölt római kömény, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 db kardamom mag, 1 db zöldségleves kocka, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, a gyömbért, a római köményt és az összezúzott kardamomot.
Pároljuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz, majd szórjuk rá a curryt.
Forrósítsuk jól össze, majd adjuk hozzá a meghámozott és felszeletelt gyökeret. Öntsünk rá annyi vizet, hogy jól ellepje, majd ízesítsük sóval, a leveskockával és kevés darált borssal.
Főzzük lassú lángon legalább 15 percig. Ha a zöldség megpuhult, kézi mixerrel pürésítsük.
Forrón tálaljuk csészékbe, és kínáljunk mellé fűszeres kenyércsíkokat vagy pirítóst.