Hozzávalók:
15 dkg aprófejű csiperkegomba, 10-12 szem sült gesztenye, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál szójaszósz, 10 dkg hosszúszemű rizs, 15 dkg sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldségleves kocka, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
Tegyük bele a megmosott gombafejeket, daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval, szójaszósszal, majd pároljuk kis lángon 5-6 percig. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá.
Ha a gombafejek megpárolódtak, tegyük hozzá a megsütött és meghámozott gesztenyeszemeket (akár utcán is megvehetjük), és a felkockázott sütőtököt is.
Öntsünk rá két deci vizet, morzsoljuk rá a zöldségleves kockát, majd pároljuk további 4-5 percig.
Ha a tök is megpuhult, öntsük hozzá a rizst, forraljuk jól fel, majd fedjük le fedővel és tegyük forró sütőbe. Körülbelül tíz perc alatt pároljuk az egészet készre.
Elkészíthetjük csirkehússal is, így sokkal tartalmasabb A felcsíkozott csirkemellet tegyük a megpárolt hagymára, majd 5-6 perc párolás után folytassuk a fent leírtak alapján.