Hozzávalók:
15 dkg édes omlós keksz, 1 evőkanál vaj, 4 zöldcitrom (lime), 10 dkg barnacukor, 4 evőkanál rum, 1 csokor friss mentalevél, 40 dkg túró, 25 dkg mascarpone sajt, 2 dl tejszín
Elkészítése:
Törjük össze kis darabokra az omlós kekszet, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Öntsük rá az olvasztott vajat, majd kapcsoljuk be, és daráljuk durvára.
Ha nincs gyorsvágó gépünk, tegyük a kekszet egy zacskóba, majd klopfolóval törjük össze. Borítsuk tálba és keverjük össze az olvasztott vajjal.
A vajas morzsával töltsünk meg poharak alját ujjnyi vastagságban, kanállal kissé nyomkodjuk meg.
A krémhez reszeljük le három zöldcitrom héját, és nyomjuk ki a levüket is. Tegyük a cukrot egy kis lábasba, öntsünk rá öt evőkanál vizet, tegyünk hozzá pár ág mentalevelet, majd forraljuk két percig.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a citromlevet, a rumot és a citromhéjat, és hagyjuk kihűlni.
Egy szitán nyomjuk át a túrót, majd tegyük egy keverőtálba. Tegyük hozzá a mascarpone sajtot, csorgassuk rá a citromos szirupot, majd keverjük krémesre.
Lazítsuk a kemény habbá felvert tejszínnel, majd töltsük a morzsával megrakott poharakba. Tegyük hűtőbe legalább 3 órára. Tetejét egy-egy szelet zöldcitrommal és friss mentalevéllel dekoráljuk.