Hozzávalók:
4, egyenként tenyérnyi nagyságú vörös márna filé, 2 zellergumó, 2 evőkanál vaj, 1 lilahagyma, 1 cukkini, 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika, darált bors, só, halfűszer-keverék, 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Csorgassuk meg kevés olívaolajjal a halszeleteket, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg mindkét oldalát a halfűszer-keverékkel. Tépkedhetünk rá friss fűszerleveleket, pl. oreganót, kakukkfüvet, zsályát vagy snidlinget is. Tegyük sütésig a hűtőszekrénybe.
Hámozzuk meg a zellergumókat, majd aprítsuk fel kis darabokra. Tegyük egy fazékba, sózzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük puhára.
Ha megpuhult, szűrjük le, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Tegyük hozzá a vajat, majd kapcsoljuk be a gépet és pürésítsük finomra.
Vágjuk falatnyi darabokra a megtisztított cukkinit, a lilahagymát és a színes paprikákat. Forrósítunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd szórjuk bele az összevágott zöldségeket. Daráljunk rá borsot, és erős lángon pirítsuk két-három percig.
Egy másik serpenyőben szintén forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett halszeleteket. Mindkét oldalát közepes lángon süssük két percig.
Tálaláskor halmozzunk pár evőkanálnyit a zellerpüréből egy tányérra, tetejére kanalazzunk a sült zöldségekből, majd helyezzük rá a megsütött halszeletet. Mellé pár teáskanál pesto szószt csorgassunk.