Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta, 10 dkg eper, 10 dkg cseresznye, 10 dkg sárgabarack, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 evőkanál cukor
Az epersalátához: 50 dkg eper, 5-6 levél friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál méz
Elkészítése:
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra a tésztát, béleljünk ki vele egy vajjal kikent és liszttel megszórt, peremes piteformát.
A pudingport keverjük el pár evőkanál hideg tejjel és cukorral. Forraljuk fel a tejet a majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a kikevert pudingport. Főzzük sűrűre, és hagyjuk kihűlni.
Kenjük meg pudinggal a tésztát, majd ízlésesen helyezzük el rajta a megmosott gyümölcsöket. Használhatunk fagyasztott, vagy épp a piacon kapható friss gyümölcsöt is. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süssük készre.
A salátához vágjuk kétfelé a nagyobb eperszemeket, majd tegyük egy tálba. Metéljük rá a bazsalikomlevelet, csorgassuk meg mézzel és citromlével, majd óvatosan keverjük össze.
Tálaláskor helyezzünk egy-egy cikk gyümölcsös pitét a tányérokra, mellé halmozzunk a bazsalikomos epersalátából, egy-egy kanál fagylalttal tehetjük még élvezetesebbé a desszertet.