Hozzávalók: 10 dkg darált mandula, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipetnyi só, 3 dl joghurt, 10 dkg vaj, 20 dkg búzadara, 1 teáskanál sütőpor.
Salátához: 40 dkg eper, 1 db narancs, fél db zöldcitrom, 3 evőkanál méz, fél marék pisztácia.
Tegyük a tojásokat egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd habverővel keverjük addig, míg könnyű és habos lesz. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját, öntsük hozzá a levét, a joghurtot és az olvasztott vajat is. Jól keverjük ezekkel is össze, majd a sütőpor, a búzadara és a mandula keverékét is dolgozzuk hozzá.
Vajjak kikent és liszttel megszórt kisebb méretű, körülbelül 30x10 centis tepsibe öntsük, előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25-30 percig.
A salátához vágjuk kétfelé a megmosott epreket, csorgassuk rá a mézet, adjuk hozzá az ugyancsak meghámozott és gerezdjeire szedett narancsot, valamint a felszeletelt zöldcitromot is.
A még meleg grízes süteményt vágjuk kétfelé, tegyük egy nagy tányérra, majd halmozzuk rá a gyümölcssalátát. Tetejét durvára összevágott pisztáciával szórjuk meg.