Hozzávalók:
2 egész kacsamell vagy comb, 4 db kisebb méretű pak choi (helyettesíthető kínai kellel vagy spenótlevelekkel), 10 dkg shiitake gomba, 2 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál étkezési keményítő, 3 evőkanál étolaj, 4 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szilvalekvár, darált bors
Elkészítése:
Éles késsel távolítsuk el a kacsa zsíros bőrét, majd vágjuk ujjnyi vékony csíkokra. Tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt, csorgassuk meg egy evőkanálnyi szójaszósszal, és jól keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőszekrénybe.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassuk bele az étolajat, majd tegyük bele a húscsíkokat. Erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg.
Ha a hús kérge barnul, tegyük hozzá a leveleire szedett pak choit, vagy a jól megmosott kelt, illetve spenótot, tegyük hozzá a shiitake gombát, és pirítsuk még egy-két percig.
Reszeljük rá a fokhagymát, daráljunk rá borsot, forrósítsuk jól össze, majd adjuk hozzá a szilvalekvárt és csorgassuk rá a szójaszószt is.
Jól forraljuk össze, majd tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel. Tetejére halmozhatunk friss csírákat is.