Hozzávalók:
4 egész kacsacomb, 1 kg újburgonya, 1 csokor új répa, 1 csokor friss fűszerlevél (zsálya, kakukkfű, oregano), só, darált bors, 3-4 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A kacsacombokat csorgassuk meg kevés olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és szórjuk meg sóval. Tépkedjünk rá a fűszerek leveleiből, és tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a befűszerezett combokat. Mindkét oldalát süssük két-két percig elé, míg szép piros nem lesz. Utána szedjük át egy tepsibe, öntsünk alá két deci vizet, tegyük rá a maradék fűszerágakat, majd fedjük be alufóliával.
150 fokos sütőben pároljuk legalább egy órán keresztül. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.
Ha már puha a hús, vegyük ki a tepsiből. Tegyük a helyére a meghámozott, apróbb szemű burgonyákat, és a nagyobb darabokra felvágott sárgarépát. Csorgassunk rá olívaolajat, sózzuk meg és kevés darált borssal fűszerezzük.
Tegyük vissza a tetejére a már megpuhult kacsacombokat, fedjük be ismét alufóliával, és pároljuk még további fél órán keresztül.
Ha megpuhultak a zöldségek, vegyük le a fóliát, és 5-6 perc alatt süssük ropogós pirosra.
A ropogós kacsacombokat a vele megsütött zöldségekkel tálaljuk.