Hozzávalók:
35 dkg fehér búzaliszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 2 dl víz, 3 evőkanál olívaolaj, 20 dkg koktélparadicsom, 1 teáskanál szárított oregano
Elkészítése:
Szórjuk a lisztet egy dagasztóedénybe, majd adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót és a cukrot. Csorgassunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd kezdjük el keverni.
Kis adagokban öntsük hozzá a langyos vizet is. Dagasszuk addig, míg a kenyértészta az edény falától elválik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.
A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, kezünkkel gyúrjuk át, majd sodrófával nyújtsuk ki egy centi vastagságúra.
Göngyöljük fel a sodrófára, majd terítsük egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Tetejét ujjunkkal szurkáljuk meg, úgy hogy kis mélyedések keletkezzenek a tészta felületén.
Csorgassuk meg a maradék két evőkanálnyi olívaolajjal, kenjük szét a felületén, majd szórjuk rá a félbevágott paradicsomokat. Szórjuk meg szárított oreganóval, és kelesszük még legalább 15 percen keresztül.
Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe, és süssük 20-25 percig.
Ha elkészült, még melegen kockázzuk fel, kínáljunk mellé padlizsánkrémet, vagy olívaolaj és balzsamecet keverékét.
Készülhet hagymás változatban is, a sütés előtt lévő kenyér tetejére szórjunk bőségesen felkarikázott hagymát és tépkedjünk rá zsályaleveleket.