Hozzávalók:
4 közepes méretű padlizsán, 25 dkg füstölt kecskesajt, 4 szem paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 ág friss oregano, rozmaring és kakukkfű, só, darált bors
Elkészítése:
Mossuk meg jól a padlizsánokat, majd a végeiket vágjuk le. Éles késsel, a vastagabbik végénél kezdve ejtsünk 4-5 bemetszést mindegyiken, úgy hogy a padlizsánt teljesen átvágjuk.
Szeleteljük fel fél centi vastagságúra a füstölt sajtot és a paradicsomokat. Tegyük a legyezőszerű padlizsánokat egy nagy tepsibe, kezünkkel feszítsük szét a legyező alakú bevágásokat, majd mindegyikbe helyezzünk egy-egy szelet sajtot és paradicsomot.
Dugjunk közéjük a friss fűszerágakból, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk rá sót.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percig.
Megsüthetjük fedeles kerti grillsütőben is, ha a parazsat a sütő szélére toljuk, majd a rács közepére helyezzük a tepsit, és letakarjuk. Így az áramló hőtől a kemencéhez hasonlóan fog megsülni a padlizsánunk. Vigyázzunk, ne hagyjunk sok parazsat a sütőben, mert könnyen eléghet.