Hozzávalók:
1 adag omlós tészta, 3 db birsalma, 1 evőkanál vaj, 3-4 evőkanál cukor, csipetnyi őrölt fahéj
A tésztához: 150 g margarin, 200 g liszt, 5-6 evőkanál hideg víz, csipetnyi só
Elkészítése:
Egy keverőedénybe tegyük a lisztet és a sót. Késsel daraboljuk a lisztre a margarint, majd kézzel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a hideg vizet, és gyúrjuk alaposan össze. Tegyük hűtőbe és pihentessük legalább egy órán keresztül.
Közben készítsük el a birsalmás tölteléket. Hámozzuk meg a birsalmákat, majd a magházát és a körülötte lévő "porcos" részt is metsszük ki, majd az almát szeleteljük fel vékony darabokra. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a felszeletelt birsalmát.
Szórjuk rá a cukrot és a csipetnyi őrölt fahéjat. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi, és az almadarabok lekvárszerűen krémesek nem lesznek. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.