Fehérrépa-krémleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
50 dkg petrezselyemgyökér, 2 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 1 db zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, só, darált bors, csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítése:
Hámozzuk meg a gyökeret és a burgonyát, majd vágjuk a zöldségeket kisebb darabokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig.

Amikor a hagyma kezd pirulni, adjuk hozzá a fehérrépát és a burgonyát. Fűszerezzük kevés darált borssal, őrölt szerecsendióval, ízesítsük sóval és leveskockával.

Fedjük le fedővel, és közepes lángon pároljuk legalább öt percig. Ha a zöldségek kezdenek puhulni, öntsük fel körülbelül egy liter vízzel, és főzzük még legalább 10-15 percig.

Ha elkészült, csorgassuk bele a tejszínt, forraljunk még egyet rajta, majd kézi mixer segítségével pürésítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kanalazzuk csészékbe vagy leveses tányérokba, tetejére olívaolajban megpirított zsemlekockát és füstölt lazaccsíkokat is tálalhatunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!