Thai zöldségleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ázsiai ihletésű leves elkészítését mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 teáskanál currypaszta vagy -fűszerkeverék, 1 zöldségleves kocka, 1 szál thai citromfű, 1 chili paprika, 1 burgonya, 1 fej vöröshagyma, 8 fej kisebb gomba, 20 dkg tofu, 8 szem koktélparadicsom, 1 zöldcitrom leve, 1 csokor friss korianderlevél, 1 maréknyi szójacsíra, 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb kockákra, majd tegyük egy fazékba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és kezdjük el közepes lángon párolni.

Pár perc párolás után adjuk hozzá a fűszerpasztát vagy a fűszerkeveréket. Forrósítsuk jól össze, hogy a fűszerek íze kioldódhasson a forró olajban, majd öntsünk rá egy liter vizet.

Tegyük bele az egy centis kockákra feldarabol burgonyát, a gombafejeket, majd fűszerezzük az egészben hagyott citromfűvel, a felkarikázott chili paprikával és a leveskockával.

Kis lángon addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz, majd adjuk hozzá a szójacsírát és a feldarabolt tofut.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, az összevágott korianderlevelet, majd a zöldcitrom levével tegyük még pikánsabbá.

Tálaljuk kis tálkákba, tetejét friss korianderlevéllel szórjuk meg.

Az egész chilit csak a bátrak használják fel, aki nem szereti az csípős ízt, az nyugodtan kihagyhatja a levesből!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!