Hozzávalók:
2 teáskanál currypaszta vagy -fűszerkeverék, 1 zöldségleves kocka, 1 szál thai citromfű, 1 chili paprika, 1 burgonya, 1 fej vöröshagyma, 8 fej kisebb gomba, 20 dkg tofu, 8 szem koktélparadicsom, 1 zöldcitrom leve, 1 csokor friss korianderlevél, 1 maréknyi szójacsíra, 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Vágjuk fel a vöröshagymát nagyobb kockákra, majd tegyük egy fazékba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és kezdjük el közepes lángon párolni.
Pár perc párolás után adjuk hozzá a fűszerpasztát vagy a fűszerkeveréket. Forrósítsuk jól össze, hogy a fűszerek íze kioldódhasson a forró olajban, majd öntsünk rá egy liter vizet.
Tegyük bele az egy centis kockákra feldarabol burgonyát, a gombafejeket, majd fűszerezzük az egészben hagyott citromfűvel, a felkarikázott chili paprikával és a leveskockával.
Kis lángon addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz, majd adjuk hozzá a szójacsírát és a feldarabolt tofut.
Mielőtt levennénk a tűzről, tegyük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, az összevágott korianderlevelet, majd a zöldcitrom levével tegyük még pikánsabbá.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejét friss korianderlevéllel szórjuk meg.
Az egész chilit csak a bátrak használják fel, aki nem szereti az csípős ízt, az nyugodtan kihagyhatja a levesből!