Retekleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
40 dkg sörretek, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 2 ág kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 evőkanál liszt, fél maréknyi apró tészta, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 gerezd fokhagyma, só, darált bors

Elkészítése:
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát, pirítsuk fél percig, utána tegyük hozzá a felkockázott sárgarépát és a meghámozott, kockára vágott retket is.

Dobjuk rá a kakukkfű ágat, fűszerezzük szerecsendióval, kevés darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával.

Közepes lángon, fedővel lefedve pároljuk öt percig, majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel másfél-két liter vízzel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük negyed órán keresztül, majd tegyük bele az apró levestésztát is. További öt perc főzés után keverjük bele az összevágott petrezselyem zöldjét, majd forrón tálaljuk leveses tálakba. Pár evőkanál tejszínnel vagy tejföllel tehetjük levesünket még krémesebbé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!