Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli sertés rövidkaraj, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 20 dkg apró szemű csiperkegomba, 2 evőkanál vörösáfonya lekvár, 2 db mandarin kifacsart leve, 3 egész mandarin, só, darált bors, sertéssült fűszerkeverék
Elkészítése:
Tegyük egymás mellé egy vágódeszkára a hússzeleteket, fedjük be őket fóliával, és kissé klopfoljuk meg. Csorgassuk meg kevés olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Helyezzük egymás tetejére a befűszerezett húsokat egy tányérra, takarjuk le fóliával, és legalább fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Forrósítsunk fel pár evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, majd süssük meg benne erős lángon rövid idő alatt a szeleteket. Ha elkészültek, szedjük át egy tányérra.
Tegyük a serpenyőbe a megmosott gombákat (használjuk a hússütő serpenyőt, ha nem égett meg benne az olaj), ha szükséges, csorgassunk még rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, és enyhén hintsük meg sóval.
Közepes lángon pároljuk pár percig, majd kanalazzuk rá a lekvárt, öntsük rá a mandarin levét, és jól forraljuk össze. Tegyük vissza a gombás mandarin közé a megsütött hússzeleteket, szórjuk a tetejére a meghámozott és gerezdjeire szétszedett mandarint és tálalás előtt forrósítsuk össze. Köretként a krumplipüré illik hozzá a legjobban.