Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 6 db tojás, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 szál sárgarépa, 1 maréknyi friss spenótlevél, 10 dkg cukkini, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg karlábé, só
Elkészítése:
Öntsük a liszteket egy nagy tálba, üssünk rá két egész tojást, majd ízesítsük egy teáskanálnyi sóval. Hideg vízzel keverjünk belőle galuskatésztát.
Forraljunk fel egy fazékban sóval ízesített vizet, majd szaggassuk bele a nokedlit. Ha elkészült szűrjük le, és jól öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk jól lecsepegni.
Amíg a galuska csepeg, készítsük el a zöldségeket. Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, majd tegyük bele a vékony gyufaszál nagyságúra felcsíkozott cukkinit, sárgarépát és karlábét.
Közepes lángon pároljuk két-három percig. Üssünk fel négy tojást egy tálba, tegyünk hozzá egy csipetnyi sót, majd jól verjük fel. Öntsük a zöldségekre, keverjük össze, és tegyük hozzá a kifőzött galuskát. Szórjuk rá a spenótleveleket, és addig hevítsük, míg a tojás kellően megszilárdul. Ha elkészült szórjuk meg bőven az összevágott petrezselyme zöldjével.
Még forrón tálaljuk tányérokra. Önállóan is fogyaszthatjuk, de köretként is kínálhatjuk borjú- vagy csirkepaprikás mellé.